búvár szeged

 

 

 

 

 

Életmű.

Manta Búvárklub Szeged

Amely mögött áll az élet, a születés és egykor majd az elmúlás.

És maga a mű, az alkotás, amely a születés és az elmúlás közötti időt változtatja örökké, azaz, magát az életet.

Jóllehet minden ember alkotó, és megalkotja a maga életének művét, de hogy az remekmű lesz-e, vagy feledhető, múlékony történet, amelyből nem a maradandó, az örök tekint vissza ránk, az már az alkotó felelőssége.

Búvárkodás SzegedManta Búvárklub SzegedManta Szeged

Mert alkotni felelősség: Megsejteni a mindenség titkainak létét, majd megszólítani őket – mert ezek mégiscsak mindannyiunké – réges-régen összetört tükör, mely egykor teljes arcunkat tükrözte, s most darabjaiból próbáljuk felismerni akkori tekintetünket. Az alkotó ember ebben segít számunkra. Legyen az építőmester, szobrász, képeket ecsettel, vagy fotóval álmodó ember.

De lehet az bárki, aki saját életét értelemmel és lélekkel építi.

Kovács Pál, a Manta Természetfotós és Könnyűbúvár Sportklub könnyűbúvára alkotó ember.

Búvár Szeged

Alkotásának eszköze a fotót készítő szerkezet mögött figyelő tekintet. Az alkotott természetnek lesi el a titkait, amelyet közvetít fotóin keresztül. Különös világnak rejtelmeit fedezi fel számunkra. A hullámok alá merül, a víz alatti világban barangol, amely sokak számára rejtve maradna, ha ő nem adna hírt a létező, de titokzatos életről, amelynek a szépségében egyszerű rendje mindanyiunk öröksége. Közel negyed évszázada jelent meg előttünk kamerájának objektíve előtti lenyűgöző világgal, amelyről azóta több fotó kiállítás a tanúja annak, hogy ez a színpompás, a lemerevített képekben is élő és mozgó mindenség mindannyiunké. Egy-egy tükörcserép, amelyekben saját arcunkat keressük, hogy felfedezhessük önnönmagunkat.

Könnyűbúvár Szeged

2016. április havában Kovács Pál, a Manta Természetfotós és Könnyűbúvár Sportklub örökös tagja elnyerte érdemei elismeréseként a Magyar Búvár Szakszövetség ajánlása alapján a CMAS Búvár Világszövetség 4 csillagos búvár fokozatát.

Búvár Klub SzegedManta Búvárklub SzegedBúvárklub Szeged

Akire büszkék vagyunk.

Búvár

Búvár Klub Szeged

2016. május 10.

www.mantaszeged.hu

Keresd a Manta Klubbot a Facebookon és a Google+ on is!