búvár szeged

 

 

 

Haverok, Buli, MANTA

 

Kedves Klubtársak, Búvárok


Örömmel értesültünk - akik jelen voltunk a januári klubgyűlésen-, ill. örömmel értesítem az ott jelen nem lévőket, hogy a Fonógyári út 24. alatt, az IKV telephelyén található klubhelyiségünket hivatalosan BIRTOKBA VETTÜK!

Ha valaki figyelemmel követte a honlapon, facebookon vagy netalán személyesen a klubhelyiség felújítási munkálatait, láthatja, hogy micsoda erıfeszítés és viszonylag szerény anyagi források mellett milyen kellemes helyet sikerült varázsolni, mely otthonunkká válhat az elkövetkezendő néhány évben, titkos reményeink szerint akár hosszabb távon is.


Önbizalommal telve mondhatnánk, hogy a munka elkészült, de aki végzett már ilyen jellegű tevékenységet, az tudhatja, hogy ez egy mondhatni "végtelen történet", hiszen mindig van mit hozzátenni, van mit szépíteni egy ilyen helyiségen.

A főbb munkálatok összefoglalva:

- A festés-mázolás - Laczkó Zoli és lelkes munkatársa, Tímár Csaba segítségével,- befejeződött.
- A laminált padló lerakása (az ünnepek közti " fáradalmak" levezetéseképpen), Gajdos Tibi szakmunkája és jómagam asszisztenciája mellett elérte végleges formáját.
- Minimális bontási munkálatok is voltak: a valamikori mosdó helyiség – a nem is olyan távoli jövőben-, konyha- ill. irodaként funkcionálna, ezért az ott található 4 db mosdóból 3- at lebontottunk, helyükre egy konyhasarok kerül kialakításra. Az előtéri vizesblokki pissoirok is megérettek a cserére. (A pissoirokat jómagam prezentáltam, a szerelvényekért köszönet Stuxinak ill. a szakmunkáért a Selmeczky „műveknek”!)
- Szintén minimálisnak mondható villanyszerelési munkák szükségesek: lámpák, világítótestek felújítása, javítása, ill. néhány konnektor felszerelése, projektor telepítése (ezek még hátra vannak).
- Külön köszönet Király Attilának, a Selmeczky család férfi tagjainak, Marschalek Tominak, Katona Csabinak, Rácz Bandónak akik áldozatos munkával járultak hozzá, hogy szépüljön a klubhelyiség!

Ezek az ún. szerkezeti munkák melyek szinte csak ahhoz szükségesek, hogy egy lepusztult, valamikori öltözőből otthonos, lakályos különböző előadások tartására, ill. klubélet lebonyolítására alkalmas közösségi hely legyen kialakítva.
Nyilván mindenki számára egyértelmű hogy anyagi lehetıségeink végesek, ill. nagyjából kiaknáztuk azokat. Természetesen valamennyit tartalékolunk, hiszen ha lesz egy szép klubhelyiségünk, viszont nem tudunk vendéget ill. elıadót hívni akkor célunkat csak részben értük el.

Még nem vagyunk az út végén: a teljes befejezéshez szoros összefogás és közös anyagi áldozat szükséges!
A januári klubgyűlésen a búvárkarácsony felemlegetésén ill. az eseményről Marschalek Tomi által készített film vetítésén túl, ezt a „kényes” témát is megbeszéltük a tagsággal.

Összefoglalva:
A székekre - melyeken ülve színvonalas elıadásokat ill. rendezvényeket élvezhetünk ☺ -, már sajnos nem maradt a kasszában pénz, ezek árát a tagságnak kell összeadnia. Ez személyenként 4.000.- Ft-nyi megterhelést jelent!
Ezen felül természetesen bárki az erejéhez ill. a lehetőségeihez mérten támogatásban részesítheti - ha úgy gondolja -, a Manta Búvárklubot magánszemélyként, ill. vállalkozóként.
Vállalkozók esetében a klub részéről igazolás ellenében ezek az összegek elszámolhatók adóalap csökkentı tételként.

Ehhez a témához kapcsolódva: ismét év eleje van, nagyon szépen kérek mindenkit - aki az idén is klubtag szeretne lenni, és hát ki nem szeretne ezek után ☺ -, a tagsági díjat minél hamarabb Laczkóné Margónál szíveskedjen befizetni (mely, 5000 Ft-os tagdíj évek óta nem emelkedett, és nem is tervezzük emelését!) pl. a következő klubgyűlés alkalmával akár, 2012. 02. 08-án pénteken, amin reményeink szerint, Kovács Pali munkájában gyönyörködhetünk, és Indonéziába kalauzol minket!
A tagsági díj, egyéb más esetleges támogatás ill. fentebb említett összeg („székpénz”) – ahogy, ez eddig lehetséges volt -, utalható is.
Banki utalásnál a közlemény rovatba tagsági díj esetén azt, egyéb más összeg esetén a Támogatás közleményt kérnénk beírni!

A MANTA Természetfotós és Könnyőbúvár Sportklub bankszámlaszáma:

10918001-00000060-31910000

Kedves régi és új tagtársak! Itt van végre a várva várt és kiérdemelt saját klubhelyiségünk, most tényleg megmutathatjuk mit jelent az igazi MANTA-összefogás!

Ennél jobb, nemesebb célt el sem lehet képzelni!

Búvárbaráti üdvözlettel,
Cziner Gábor
elnök