Létrehozási segédlet RAR formátumú csomag létrehozásához:

Az alábbiakban egy RAR formátumú tömörített állomány létrehozását fogom bemutatni melyben lesz néhány kép és egy szöveges dokumentum.

A RAR tömörítő programot bárhonnan le lehet tölteni az internetről, szabadon használható próbaverzióban. Letöltheted innen is: Kattints ide

Ha letöltötted a Winrar-t, futtasd és telepítsd. Ez elég egyszerű, ha mindenre okét, továbbot vagy rendbent nyomsz akkor kész is.

Szóval a tömörítés:

Összeszeded a képeket egy könyvtárba. Légyszives méretezd át a képeket 800X600-as felbontásúra, mert úgy sokkal kisebb viszont jól nézhető marad a honlapon. Írsz bármiben valami szöveget (word, excel, notepad... akármiben) hogy milyen képek ezek, hová szánod őket a weblapon és egyáltalán ki vagy te:-)

Kijelölöd az összes file-t a könyvtárban. Erre több módszer is van:

Az egérrel "bekeretezed" tehát nyomva tartod az egér bal gombját és mozgatod az eszközt és körbekeríted a file-okat majd elengeded az egér bal gombját.

Másik lehetőség, hogy rákattintasz egyet az elsőre, majd nyomva tartod a SHIFT gombot (felfelé mutató nyil az ENTER alatt, hosszúkás kivitelű és nem kurzormozgató nyil!) és rákattintasz az utolsó file-ra. Elengeded a SHIFT-et.

Lényag az, hogy akkor van kijelölve az összes file, ha mind kék.

Ekkor megnyomod a jobb egérgombot valamelyik kéken kijelölt file fölött és a megjelenő helyi menüből kiválasztod a /Hozzáadás ehhez:"Feltölteni.rar"/ és bal egérgombbal rákattintasz. Elkészül a feltölteni.rar, amit lehet a honlapon kitallózni és feltölteni és tartalmazza a kijelölt file-okat.

Nálam azért feltolteni.rar, mert a feltolteni könyvtárban vannak a file-ok. Ha nálad más könyvtárban vannak, nyilván más lesz a név de ez teljesen mindegy. Ami fontos, hogy ne legyen ékezet és szünet a rar nevében, tehát ha lenne, akkor létrehozás után nevezd át. (jobb egérgomb, átnevezés a kész rar-on).

Figyelj arra, hogy maximum 20 MByte-os file-t tölthetsz fel.

Ennyi, kész.

 

Kattints IDE a visszalépéshez.