búvár

 

 

 

Manta kép és videotár:

30 éves a Red Sea Diving Safari

"Három tábor a sivatagban. Marsa Shagra. Marsa Nakari, Wadi Lahami. Búvárparadicsomok. Nem véletlenül szervezünk túrát minden évben valamelyik helyszínre.

Tisza-tavi ökocentrum óriásakvárium. Különleges élmény!

"A poroszlói Tisza-tavi Ökocentrum - elsősorban őshonos állatokat bemutató turisztikai látogatóközpont: igazi látványosság, mely szórakoztató módon, modern, interaktív szemlélettel, játékosan tárja a látogatók elé a Tisza-tó és a Tisza-völgy természeti kincseit, bemutatva Magyarország második legnagyobb tavának gazdag élővilágát. "
"A TISZA-TAVI ÖKOCENTRUM LEGFŐBB LÁTVÁNYOSSÁGA EURÓPA LEGNAGYOBB ÉDESVÍZŰ AKVÁRIUMRENDSZERE, MELY KÖZEL 1 MILLIÓ LITER ÖSSZTÉRFOGATÁVAL ÉS A BENNE BEMUTATOTT VÍZ ALATTI CSODÁKKAL IGAZÁN KÜLÖNLEGES TERMÉSZETKÖZELI ÉLMÉNYT NYÚJT."
Forrás:http://www.tiszataviokocentrum.hu/hu/okocentrum/rolunk

MANTA Búvárklub Szeged Búvárkarácsony TATA Fényes források

MANTA búvárkarácsony. Ismét egy felejthetetlen tatai merülés a Fényes forrásokban. A jókedv ismét nem került el bennünket.

II. Retro Búvár Nap Tata Fényes Forrás

A tatabányai Marlin Búvár Sportegyesület szervezésében került megrendezésre a II. Retro Búvár Nap mely a tatai Fényes forrásoknál jobb helyszínen nem is lehetett volna. A forrásokban az elmúlt időszak tisztítási munkálatainak köszönhetően remek látótávolság fogadta a látogatókat ahol a retro felszereléseket a halak is megcsodálhatták.

Marsa Nakari 07.22-07.29 (Marschalek Tamás filmje)

Idén kipróbáltunk egy másik falut a Red Sea Diving Safari három ilyen létesítménye közül. Marsa Nakari a középső a háromból. Kicsit délebbre mint Shagra. Kicsit még érintetlenebb. Nagyon jól sikerült túra volt. Búvárok és kísérők is megtalálták a számításukat. A 80 delfin, a lenyűgöző vízalatti élővilág mellett cápát csak a sznorkelesek láttak.

Medencés gyakorlás

Marsa Shagra 08.13-08.20 (Marschalek Tamás filmje)

Ismét egy csodás hetet töltöttünk Marsa Shagrán. Új merülőhelyeket fedeztünk fel valamint a felszínen is találtunk új elfoglaltságokat mint a csillagvizsgálós est, a hagyományos arab kávéfőzés vagy a rekompressziós kamra látogatás. Nagyon jól éreztük magunkat újra.

Manta Búvárklub Szeged évadnyitó 06.16 (Marschalek Tamás filmje)

Megtartottuk hagyományos évadnyitó rendezvényünket. Mindenki remekül érezte magát. A pörkölt nagyszerűen sikerült, még szerencse, hogy fiatalabb volt mint a kóstolói. Kellemes vacsora, beszélgetés után az est fénypontjaként klubunk alelnöke szolgáltatta a talpalávalót.

Krk-ön jártunk a Buborék Búvárközpont bázisán. (Marschalek Tamás filmje)

Hobbibúvár vagyok. Szeretem a halacskákat nézegetni, szeretem, ha elringat a víz,miközben a nap sugarai fénypászmákkal vesznek körbe, és sajátos fényjátékkal kápráztat a tenger.

Sokszor merültem az Adrián különböző helyeken. Valahogy úgy hozta a sors, hogy a Buborék Búvárközpont Krk-i bázisán még nem jártam eltekintve egy tanfolyamtól.

Idén úgy döntöttünk, hogy eltöltünk néhány napot és megismerkedünk a hely nevezetességeivel. Amikor megérkeztünk Volner Miklós fogadott és kifaggatott, hogy milyen merüléseket szeretnénk a következő napokban. Elmondtam, hogy sekély, könnyű, napos… hiszen a halacskák, a ringatás, a fénypászmák. Ugyanezt válaszoltam Szarka Géza kérdésére is kicsivel később. Mindketten bólogattak, hogy rendben.

A bázis szállásán kaptunk szobát mely egyébként minden igényünknek megfelelt, még kis kedves üdvözlő ajándékot is találtunk. Nagyon jól esett.

Hajós merülésekre mentünk. A szolgáltatás precíz, teljesen kielégítette az igényeinket. A merülőhelyek lélegzetelállítóan szépek, a merülés előtti eligazítások Géza sajátos stílusának köszönhetően rendkívül élvezetesek és informatívak voltak. Víz alatt és víz felett egyaránt elkényeztetett a természet néhol szépségével, néhol zordságával nyűgözött le. Kétségtelen, hogy ez a pár nap az Adrián tökéletes kikapcsolódást nyújtott és káprázatos élményekben volt részünk. Köszönjük szépen!

 

Medencés gyakorlás és próbamerülés 03.04 (Takács Márta és Marschalek Tamás filmje)

Manta Klubgyűlés Spanyol Józseffel (Marschalek Tamás filmje)

Manta Klubgyűlés Sparklights lámpák bemutatója (Marschalek Tamás filmje)

Búvárkarácsony Tata 2017 (Marschalek Tamás filmje)

Búvárkarácsony Hegyeshalom 2017 (Marschalek Tamás filmje)

Mexico 2017 (Marschalek Tamás filmje)

Marsa Shagra 2017 (Marschalek Tamás filmje)

Dorog Bázis megnyitó 2017 (Marschalek Tamás filmje)

Maldív szigetek 2017 (Mucsi Dávid filmje)

Maldív szigetek 2017 (Marschalek Tamás filmje)

 

A korábbi tartalmak eléréséhez kattints ide!